Handverzorging

Thuisbezorgen

Nadat de betaling is ontvangen en verwerkt, gaan wij direct over tot levering van de bestelling. Je bestelling wordt bezorgd door Postnl of DPD. Per vervoerder zijn er bezorgpogingen op je huisadres en wordt er  op alle dagen met uitzondering van zondag bezorgd. Als de bestelling voor 15.00 uur is geplaatst en alle artikelen zijn voorradig, is deze de volgende bezorgdag in huis. Bij iedere artikel afzonderlijk wordt de levertermijn aangegeven. Je volgt je pakket altijd online via het linkje in de bevestigingsmail van jouw bestelling.

Na de eerste bezorgpoging.

Als je niet thuis bent en het pakket niet door de brievenbus kan worden afgeleverd, bieden wij het pakket aan bij de buren. Je krijgt dan een kaart in de bus met daarop het adres waar het pakket is afgeleverd. Mochten de buren op dat moment ook niet thuis zijn, dan laten we een bezorgcode achter op de kaart. Hiermee kun je per vervoerder zelf aangeven waar en wanneer je het pakket bezorgd wil hebben. Je krijgt de optie het pakket op een ander moment te laten bezorgen. Je kunt ook kiezen het pakket ergens zelf op te halen, bijvoorbeeld bij de buren of bij een Pakketpunt. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. Na de mislukte afleverpogingen, die verschillen per vervoerder, wordt het pakket retour gestuurd naar ons.

Levering naar België

Bij leveringen vanuit Nederland naar België wordt er één bezorgpoging op je huisadres gedaan. Dit gebeurt van maandag tot en met vrijdag. Voor de regio’s Vlaanderen, Brussel en Wallonië (boven Samber en Maas) is er ook bezorging op zaterdag mogelijk. Als je niet thuis bent, bieden wij het pakket aan bij de buren. Als de buren ook niet thuis zijn, brengen we het pakket de volgende bezorgdag naar een Pakketpunt in de buurt. Bij ontvangst wordt altijd gevraagd om een handtekening en een geldig identiteitsbewijs.

Afhalen bij Parcelshop

Tijdens het afronden van je bestelling in de webwinkel, of door na de eerste bezorgpoging hiervoor te kiezen, kun je zelf een afleverpunt voor je bestelling aangeven. Op basis van je postcode kies je uit één van de dichtstbijzijnde Pakketpunten.

Parcelshop

Een Pakketpunt is een afleveradres voor pakketten gevestigd in een winkel. Hier kun je doordeweeks, ’s avonds en in het weekend pakketten ophalen of retoursturen. Zodra het pakket voor je klaar ligt ontvang je een melding per e-mail of sms. Wanneer je het pakket na twee dagen niet hebt opgehaald ontvang je een herinnering. Na vijf dagen ontvang je nog een herinnering. Als je het pakket na zeven dagen niet hebt opgehaald wordt dit naar ons teruggestuurd. Voor het ophalen is een legitimatiebewijs (identiteitskaart, paspoort, of rijbewijs) verplicht.

Aan het afhalen bij een Pakketpunt zijn dezelfde kosten verbonden als wanneer de bestelling thuis wordt bezorgd.

Bezorgkosten

Gratis verzending bij besteding vanaf €50,- binnen Nederland. Bij bestellingen onder dit bedrag rekenen wij 5,95; de werkelijke kosten voor het verzenden van een pakket. Voor een overzicht van de verzendkosten kan onderstaande tabel worden geraadpleegd. Kosten voor retourzending zijn kosten voor de klant. Aan het afhalen bij een Pakketpunt zijn dezelfde kosten verbonden als wanneer de bestelling thuis wordt bezorgd.

Nederland Bij besteding vanaf 50,- Gratis
Nederland

 

Bij besteding minder dan 50,-

Brievenbuspakketje

 5,95

4,95

België Bij besteding vanaf 75,- Gratis
België Bij besteding minder dan 75,-  7,95
Duitsland Bij besteding vanaf 75,- Gratis
Duitsland Bij besteding minder dan 75,-  7,95

Bezorgkosten buitenland

Oostenrijk, vanaf 150,- gratis; anders 14.95
Bulgarije 28.95
Tsjechië 23.95
Denemarken(excl. GL en FO eilanden), vanaf 200,- gratis; anders 19.95
Spanje(incl. Balearen, excl. Can.Eil.), vanaf 300,- gratis; anders 23.95
Estland 35.50
Finland 25.95
Frankrijk(excl. AD, incl. MC en Corsica), vanaf 150,- gratis; anders 14.95
Griekenland 21.95
Polen 22.95
Hongarije 22.95
Ierland 41.95
Portugal(incl. Azoren en Madeira) 41.95
Italië(excl. SM en VA), vanaf 250,- gratis; anders 20.95
Letland 35.50
Litouwen 35.50
Luxemburg, vanaf 150,- gratis; anders 10.95
Zweden, vanaf 250,- gratis; anders 19,95

Levertijd

In Nederland: op werkdagen voor 16:00 besteld: eerst volgende bezorgdag in huis. In het weekend besteld, dinsdag in huis.

Als je pakket verzendklaar is gemaakt, ontvang je een email en wordt de zending de volgende bezorgdag thuis afgeleverd . In de bevestigingsmail staat de track & trace code waarmee je kunt kijken waar het pakket zich precies bevindt.

In België: op werkdagen voor 16:00 besteld: volgende dag verstuurd

Voor zendingen naar België geldt dat de ontvangst van uw pakket 1 of 2 werkdagen langer duren.

Levertijd van producten die niet op voorraad zijn

Wanneer je meerdere producten bestelt, kan het voorkomen dat niet alle producten voorradig zijn. Wanneer dit het geval is, wachten wij maximaal tot 5 dagen na de bestelling met verzenden totdat de gehele bestelling compleet is. Duurt het langer dan 5 dagen voordat de bestelling compleet is, dan verzenden wij alvast de voorradige producten. De ontbrekende producten ontvang je van ons op een later moment, uiteraard hoef je hiervoor geen (verzend)kosten te betalen. Je wordt hier per e-mail van op de hoogte gesteld.

Discrete levering

Al onze bestellingen worden verstuurd in onbedrukte dozen, met een neutraal adresetiket. Op deze manier is het voor buitenstaanders niet zichtbaar wat je hebt besteld en dat is wel zo prettig natuurlijk.

Retourneren en 14 dagen bedenktermijn – Herroepingsrecht

Je hebt het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop jij of een door jou aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt. Voor producten waar hygiëne van belang is, zoals tabletten, capsules, poeders, dranken, crèmes, oliën, cosmetica en condooms geldt dat deze enkel geretourneerd kunnen worden als de verzegeling niet is verbroken. Artikelen waarvan de veiligheidsverpakking is verbroken kunnen derhalve niet worden geretourneerd zonder dat hier nadrukkelijk contact over is geweest met de klantenservice van Soap4health.com.
Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, per post, fax of e-mail) op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen. Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om je mededeling betreffende jouw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.

Gevolgen van de herroeping

Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan, exclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van jouw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van jouw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij jij uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd; in ieder geval zal jou voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of jij hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

Je dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop je het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons heeft medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. Je bent op tijd als je de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken.

De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor jouw rekening.

Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Ons retour adres is:
Soap4Health.com
Industrieweg 20 B
6662 PA Elst (Gld)

Wettelijke garantie

Alle verkochte producten vallen onder de wettelijke garantie. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene moet doen wat u, als consument, er in alle redelijkheid van mag verwachten.

Verkeerd product ontvangen?

Wij doen onze uiterste best om de juiste producten te versturen. Er bestaat echter altijd een kleine kans dat er iets mis gaat. Mocht je een verkeerd product ontvangen dan vragen wij je om deze ongeopend, ongebruikt en onbeschadigd terug te sturen naar Soap4Health.com. De direct kosten voor de retourzending in het geval wij een verkeerd artikel hebben verstuurd zijn voor ons uiteraard. Dit geldt ook voor de kosten voor de verzending naar jou toe.

Voor het retourneren van producten kun je gebruik maken van het retourformulier.  Hierop kan de reden van retour worden aangegeven, echter is dit niet verplicht. Producten mogelijk namelijk binnen 14 dagen zonder opgave van redenen geretourneerd worden.

Voor het retourneren kan het product inclusief alle toebehoren, vergezeld van kopie van factuur/pakbon en in een deugdelijke verpakking terug gestuurd worden aan:

Soap4health.com
T.a.v. Klantenservice
Industrieweg 20 B
6662 PA Elst (Gld)

De kosten voor retourzending zijn voor rekening van de klant. Op de verzendkosten voor de retourzending wordt geen restitutie verleend, tenzij het een uitdrukkelijke fout van Soap4health.com betreft. Er wordt wel restitutie verleend op de verzendkosten die zijn betaald door de klant toen de bestelling is geplaatst. Natuurlijk is het ook mogelijk om vervangende producten voor het openstaande bedrag te bestellen.

Stappenplan retourneren

Wil je 1 of meerdere artikelen retourneren? Volg dan onderstaande stappen. Hiermee kunnen wij de retouren zo snel mogelijk voor u verwerken.

  1. Retourformulier. Gelieve onderstaand retourformulier in te vullen en mee te sturen met het pakket met de te retourneren artikelen.
    Download hier het retourformulier (mee te sturen met het pakket)
  2. Klantenservice@soap4health.com Stuur een bericht aan onze klantenservice met de producten die je wil retourneren. Je ontvangt van ons de informatie met de gegevens voor het versturen van je retourzending.
  3. Bericht ontvangst retourzending. Wij sturen je een e-mail zodra de retourzending door ons is ontvangen.
  4. Omruilen / retour aankoopbedrag. Wij ruilen het pakket om en versturen deze of storten het aankoopbedrag uiterlijk binnen 14 dagen terug op uw rekening.

Voor het retourneren van producten is het mogelijk om gebruik te maken van het retourformulier. Dit vergemakkelijkt voor ons de verwerking van de retouren, maar is niet verplicht voor de klant.  Je kunt hier het retourformulier downloaden, uitprinten en eventueel ingevuld meesturen met de retourzending.

Voorwaarden voor retourneren

Wanneer je een product wilt retourneren is het belangrijk dat je als klant zorgvuldig omgaat met het product en de verpakking. Pak het product slechts in die mate uit voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of je het product wenst te behouden. Indien je het product wilt retourneren, kun je het product, (retourformulier), kopie factuur en het liefst in de originele verpakking retour zenden aan:

Soap4health.com
T.a.v. Klantenservice
Industrieweg 20 B
6662 PA Elst (Gld)

Download hier het retourformulier

Wanneer er beschadigingen zijn opgetreden als gevolg van een ondeugdelijke verzendverpakking of indien het poststuk onvoldoende gefrankeerd is, zal er slechts gedeeltelijke restitutie van het aankoopbedrag plaatsvinden. Dit in verband met de gemaakte kosten van Soap4health.com voor het aannemen van het pakket.

Verkeerd product ontvangen

Is er een verkeerd product geleverd? Dan kan het desbetreffende product geretourneerd worden aan Soap4health.com. Om dit proces te vergemakkelijken raden wij aan om gebruik te maken van het retourformulier, dat hier gedownload kan worden. Het retourformulier, kopie van factuur/pakbon en het product kan in een deugdelijke verpakking terug gestuurd worden aan:

Soap4health.com
T.a.v. Klantenservice
Industrieweg 20 B
6662 PA Elst (Gld)

Download hier het retourformulier

Kapot product ontvangen

Blijkt bij levering van het product dat dit niet naar behoren functioneert? Neem dan contact op met onze klantenservice via e-mail: klantenservice@soap4health.com of telefonisch op: 0481 762 749 van maandag tot en met vrijdag van 09.00-17.30 uur.

Je kunt het product ook terug sturen eventueel met behulp van het retourformulier. Na ontvangst van het retour zullen wij deze fout zo snel mogelijk herstellen. Uiteraard zullen wij de door jouw gemaakte kosten voor retourzending vergoeden indien het een fout van Soap4health.com betreft.

Download hier het retourformulier

Levering, Bezorgen, Afhalen en Retourneren soap4health.com

Vragen retourbeleid?

Heb je vragen over ons retourbeleid? Neem dan contact op met onze klantenservice. Voor een snelle behandeling van je vraag gelieve het factuurnummer erbij te houden.
E-mail: klantenservice@soap4health.com
Telefoonnummer: 0481 762 749
Vanaf maandag t/m vrijdag van 09:00 – 17:30 uur.

Geschillenregeling

Het kan voorkomen dat je niet tevreden bent over een product of dienst. Wij vinden dit erg jammer, neem in een dergelijk geval zo snel mogelijk contact met ons op, zodat we samen kunnen kijken naar een passende oplossing. Je kunt bellen naar 0481 762 749 of mailen naar klantenservice@soap4health.com. Onze definitieve reactie op je klacht ontvang je uiterlijk binnen 7 werkdagen na het moment van ontvangst.

Als je niet tevreden bent over de klantenservice kun je dit voorleggen aan de directie door een mail te sturen naar info@soap4health.com. Komen we er samen niet uit, dan kun je tegen betaling van € 25, – klachtgeld de klacht voorleggen aan de Geschillencommissie Thuiswinkel, Postbus 90600, 2509 LP Den Haag.

Voor nadere informatie over deze Geschillencommissie zie https://www.degeschillencommissie.nl/

Deze onafhankelijke commissie doet een uitspraak over het geschil. De uitspraak van de commissie is bindend. Wanneer je in het gelijk wordt gesteld, dan krijg je het klachtgeld terugbetaald. Voorgaande laat onverlet het recht om een geschil voor te leggen aan de bevoegde rechter.

Tevens kun je je klacht voorleggen aan de Geschillencommissie via het Europees ODR Platform.